ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

katharismos-xalion-hgc-ygros     katharismos-xalion-hgc

 

Στην Hellas General  Cleaning, με την πολυετή εμπειρία μας, γνωρίζουμε κάθε είδος χαλιού και μοκέτας ούτως ώστε να μπορέσουμε να το καθαρίσουμε με ακρίβεια βάσει της σύνθεσής του.

Αφού παραλάβουμε τα χαλιά στη μονάδα μας, γίνεται η διαλογή τους λόγω του μοναδικού τρόπου καθαρισμού που απαιτεί το κάθε χαλί (χαλιά χειρός, χαλιά μηχανής, μοκέτες, ψάθες, φλοκάτες). Ο καθαρισμός γίνεται με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού και ειδικά προϊόντα για την εξόντωση των μικροοργανισμών. Το στέγνωμα των χαλιών σας γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να προστατεύονται τα χαλιά σας από τις καιρικές συνθήκες. Και τέλος αφού έχει γίνει ο καθαρισμός τους είναι έτοιμα για την συσκευασία και την επιστροφή τους σε εσάς ή την φύλαξη τους μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

 ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ:

Α. ΥΓΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο υγρός καθαρισμός εφαρμόζεται στα χαλιά όπου επιτρέπεται βάση της ποιότητας τους και επιδέχονται αυτόν τον τρόπο καθαρισμού. Η πλύση γίνεται με οικολογικά καθαριστικά κι έτσι επιτυγχάνεται βαθύς αντιμικροβιακός καθαρισμός χωρίς φθορά στις ίνες τους.

Β. ΞΗΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο ξηρός καθαρισμός εφαρμόζεται στα ευαίσθητα χειροποίητα και μεταξωτά χαλιά. Για τον ξηρό καθαρισμό γίνεται χρήση ειδικού απορρυπαντικού με στερεά σύνθεση χωρίς πετροχημικά παράγωγα ή τοξικά συστατικά.

Γ. ΒΙΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Είναι μια διαδικασία αναζωογόνησης και απορρύπανσης με την οποία απομακρύνονται τα μικροβιακά φορτία (ακάρεα, βακτηρίδια, μύκητες, τρίχες, περιττό χνούδι, κοπτική άμμο) δίχως χρήση χημικών.

Συνίσταται η εφαρμογή της σε χαλιά με ελαφριά χρήση χωρίς ορατούς λεκέδες ή σε καινούρια χαλιά.

Δ. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθαρισμού των χαλιών γίνεται ο τελικός ποιοτικός έλεγχος και η συσκευασία.

Στο στάδιο αυτό γίνεται σκούπισμα, φινίρισμα του χαλιού, μέτρηση των διαστάσεων του ηλεκτρονικά, μέτρηση της υγρασίας του και έπειτα συσκευασία σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες.